Salau la cuptor cu orez mexican

de mihaelar63 in Salau, 17 Ian 2011 | 9588 vizualizari

 

Nu trece saptamana si fac peste , copt, fript , ciorba sub orice forma e savurat cu placere ..

 

INGREDIENTE

  • 1 salau
  • 2 linguri worchester
  • 2 linguri sos thai cu chili
  •  4 linguri ulei masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbrisor verde
  • 250 gr orez basmati + sare
  • 500 gr legume mexicane
  • 1 ardei rosu
  • 1 tulpina telina
  • 5 cm praz
  • rosii chery
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu orez mexican:

  1. Din sosuri , ulei ,zeama si lamaie si sare se prepara un amestec in care se pun la marinat bucatile de salau curatat si portionat .Se  marineaza minimum 2 ore .
  2.  Pestele presarat cu cimbrisor verde se  coace la cuptor asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Este gata cand incepe sa se rumeneasca .
  3. Ardeiul  rosu , prazul si tulpina de telina se calesc in putin ulei se aduga legumele  mexicane , sare  si orez . Se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperite conform modului de preparare al orezului .
  4.  Serviti pestele  insotit de orez si legume verzi .

TIPS-URI

1

Nu uitati de nelipsitul mujdei de usturoi .

2

Salaul fiind un peste rapitor cu carnea mai densa are nevoie de mai multa sare . Nu-l coceti , prajiti prea tare , isi pierde suculenta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu orez mexican" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salau cu orez